
Υλικά
1 ½ κιλό κουνουπίδι φρέσκοΥλικά για 4-5 άτομα
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε φετούλες
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε νερό
Λίγο ξίδι
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χωρίζετε το κουνουπίδι στα μπουκετάκια του και τα μουλιάζετε για λίγα λεπτά σε νερό με ξίδι.
Τα στραγγίζετε, τα ραντίζετε με το χυμό του λεμονιού και τα στεγνώνετε καλά.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο, ροδίζετε το κουνουπίδι μπουκετάκι μπουκετάκι, τα ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τελειώσετε με το τηγάνι και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα.
Σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και σοτάρετε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια.
Ρίχνετε τον ντοματοπελτέ και 1 φλιτζάνι νερό και τα βράζετε για λίγο.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνετε στο κουνουπίδι τη σάλτσα από το τηγάνι.
Προσθέτετε λίγο ακόμη νερό μέχρι που μισοσκεπάζει το κουνουπίδι, αλατοπιπερώνετε και βράζετε το φαγητό για 30/-35/μέχρι να μαλακώσει (να μη λιώσει όμως) και να μείνει με το λάδι του.
Το φαγητό σερβίρεται ζεστό, τρώγεται όμως ευχάριστα και κρύο.