
Υλικά
1 συκωταριά αρνίσιαΥλικά για 6 άτομα
Έντερα αρνίσια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Χυμός λεμονιού και ρίγανη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
Πλένετε και κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια τα εντόσθια (συκώτι, πλεμόνι, σπλήνα και καρδιά και γλυκάδια).
Παίρνετε δύο ή τρία κομμάτια κάθε φορά από την συκωταριά και τα δένετε στο κέντρο με το έντερο για να τα σταθεροποιήσετε.
Στην συνέχεια τα τυλίγετε από την μια άκρη μέχρι την άλλη με το έντερο σαν φίμωμα.
Συνεχίζετε έτσι και με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνετε τις γαρδούμπες.
Τις βάζετε σε ένα ταψάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
Tις ψήνετε στον φούρνο για 45-50, ανάλογα με το μέγεθος.
Αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο ζεστό νερό για να μην στεγνώσουν με το ψήσιμο.
Τις σερβίρετε με ρίγανη και λεμόνι.