
Υλικά
500 γρ. φασόλια γίγαντεςΥλικά για 4 άτομα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
450 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα και αποφλοιωμένα
2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Ψωμί χωριάτικο τηγανητό για συνοδευτικό
Εκτέλεση
Μουλιάζετε τα φασόλια από την προηγουμένη.
Τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνετε και τα κρατάτε στην άκρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια.
Ρίχνετε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και βράζετε τη σάλτσα για 15΄.
Μεταφέρετε τα φασόλια σε ένα ταψάκι, τα περιχύνετε με τη σάλτσα και τα ψήνετε για 20΄περίπου, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό για να μη βγουν στεγνά.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύοντάς το με τηγανητό χωριάτικο ψωμί.