Follow us

Κολοκυθάκια γεμιστά, με αβγολέμονο

κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Υλικά

Υλικά

10-12 κολοκυθάκια μέτρια σε μήκος, αλλά αρκετά χοντρά

500 γρ. κιμά χοιρινό με μοσχαρίσιο (ή σκέτο μοσχαρίσιο)

1 φλιτζ. του καφέ ρύζι Καρολίνα

2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στο μπλέντερ

1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (ή 1 κ.σ. ξερός)

1 ώριμη ντομάτα στον τρίφτη

2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

5-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετική)

Για το αβγολέμονο, 2 αβγά και 1 1/2 ή 2 λεμόνια

Παρασκευή

πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε ίσες τις δύο άκρες και με κουταλάκι ή το ειδικό εργαλείο αδειάζουμε τη σάρκα (κρατάμε 1 φλιτζ.

τσ.

για τη γέμιση).Τα αλατίζουμε και τα αραδιάζουμε κοντά κοντά, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα που κρατήσαμε και την αναμειγνύουμε με τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τον πολτό της ντομάτας, 3 κουτ.

σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Αφού ζυμώσουμε καλά το μείγμα, γεμίζουμε τα κολοκυθάκια αφήνοντας 1 εκ.

από την κορυφή.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, το υπόλοιπο λάδι (ή περισσότερο αν δεν θέλουμε βούτυρο) και νερό που θα καλύψει κατά τα 3/4 τα κολοκύθια.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά 45-50 λεπτά (να σιγουρευτούμε ότι το ρύζι έχει μαλακώσει).

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και χύνουμε προσεκτικά (με μισόκλειστο καπάκι) αρκετό από το ζουμί τους σε ένα μπολ.

Για να φτιάξουμε το αβγολέμονο, χτυπάμε τα αβγά με δύο κουταλιές νερό.

Προσθέτουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό ζουμί, χτυπώντας συνέχεια.

Ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κινούμε κυκλικά, να ανακατευτεί .

Βάζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά, κουνώντας κάθε λίγο την κατσαρόλα, για να μην κόψει.

Δοκιμάζουμε το αλάτι. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια με κουταλιές από τη σάλτσα τους και πασπαλίζουμε από πάνω λίγη πάπρικα.

Επίσης...

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.