Υλικά
Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
2 φύλλα δάφνης
1 1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.κ. σόδα σε σκόνη
1 φλιτζ. τσ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
(Η επιτυχία του φαγητού εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα των ρεβιθιών.)
Παρασκευή
Χρειαζόμαστε ένα πήλινο σκεπαστό δοχείο ή γάστρα.
Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος, να σκεπάζονται με χλιαρό, νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και λίγο αλάτι.
Πρέπει να μείνουν εκεί μία νύχτα(ή 8 ώρες).
Μετά τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στη γάστρα με το λάδι, το κρεμμύδι, τα δαφνόφυλλα σπασμένα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αρκετό νερό, ώστε να τα σκεπάσει και να περισσεύει γύρω στα τρία δάχτυλα.
Φτιάχνουμε ένα ζυμάρι με ένα φλιτζ.
τσαγιού αλεύρι και 1/2 ή λίγο περισσότερο φλιτζ.
τσαγιού νερό.
Πρέπει να γίνει ελαστικό και μαλακό.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και σφραγίζουμε το άνοιγμα με το ζυμάρι.
Τη βάζουμε στο φούρνο στους 100°.
Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί όλη τη νύχτα ή ένα οκτάωρο.