Υλικά
Υλικά
1-1.200 κ. ψάρια (κέφαλοι, λαβράκια ή άλλα λιπαρά ψάρια)
1 κιλό πατάτες
8 σκ. σκόρδο, κομμένες στα 4
1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 λεμόνια
1 κ.κ. ρίγανη
1 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια.
Τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο λεμόνι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες (περ.
1/2 εκ.).
Τις απλώνουμε σε πλατιά κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μερικές κουταλιές λάδι και 1 φλιτζ.
τσαγιού νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε πάνω από τις πατάτες τα ψάρια.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο και τη ρίγανη και τα σκεπάζουμε με νερό.
Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, να σιγοβράσουν 15-20 λεπτά.
Λίγο πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε το χυμό ενός μεγάλου λεμονιού.
Τα βγάζουμε προσεκτικά από την κατσαρόλα.
Τακτοποιούμε τις πατάτες σε βαθιά πιατέλα και βάζουμε τα ψάρια από πάνω.
Σουρώνουμε το ζουμί τους και τα περιχύνουμε με αυτό.
Γαρνίρουμε με το μαϊντανό.