Υλικά
Υλικά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ. ξερό ψωμί, μουλιασμένο και στυμμένο
50 γρ. παρμεζάνα
2 αβγά
2 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
3 κ.σ. ελαιόλαδο και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι, αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
4 αβγά βρασμένα σφιχτά
50 γρ. σαλάμι σε χοντρά φετάκια
100 γρ. τυρί προβολόνε σε μπαστουνάκια
Για τη σάλτσα
500 γρ. ώριμες ντομάτες
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 φλιτζ. τσ. φρέσκος βασιλικός
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ζυμώνουμε καλά τα πρώτα υλικά και πλάθουμε μέτρια, στρογγυλά μπιφτέκια.
Χωρίζουμε τις φέτες του σαλαμιού σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τα βρασμένα αβγά.
Ανοίγουμε μια λακκουβίτσα στη μέση κάθε μπιφτεκιού και βάζουμε λίγο αβγό κι από ένα μπαστουνάκι προβολόνε και σαλάμι.
Κλείνουμε γύρω γύρω τον κιμά προσεκτικά, ώστε το πάχος να είναι ομοιόμορφο.
Αλευρώνουμε τα πολπετόνε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, σε μέτρια φωτιά.
Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε ελαφρά το κρεμμύδι και ρίχνουμε τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει στο μούλτι ή έχουμε ψιλοκόψει.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι 1 κουτ.
σούπας από το βασιλικό και τον πελτέ και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει 5-6 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (όχι περισσότερο, γιατί πρέπει να διατηρήσει μια φρέσκια γεύση).
Τοποθετούμε τα ζεστά πολπετόνε σε πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και αφήνουμε να μείνουν σκεπασμένα 1/2 -1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.