Υλικά
Υλικά
1 κόκκινο λάχανο
3 κ.σ. βούτυρο (αντικαθίσταται με 4 κ.σ. ελαιόλαδο)
2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
5-6 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
1 κ.σ. κορνφλάουερ
1-2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. γαρίφαλα, λίγοι κόκκοι πιπεριού
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο· το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο (ή το ελαιόλαδο) και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το λάχανο λίγο λίγο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Προσθέτουμε 1 φλιτζ.
τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι, τα γαρίφαλα, τους κόκκους πιπεριού και τη ζάχαρη που θέλουμε, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 ώρα).
Ελέγχουμε στο μεταξύ αν χρειάζεται επιπλέον νερό.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αρχικά 4 κουτ.
σούπας ξίδι, δοκιμάζουμε, και αν μας αρέσει συμπληρώνουμε ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
Σ' ένα φλιτζανάκι διαλύουμε το κορνφλάουερ σε 2 κουτ.
σούπας κρύο νερό και το προσθέτουμε στο ζουμί του λάχανου, ανακινώντας την κατσαρόλα.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά για 1 λεπτό.
Το σερβίρουμε κρύο.