Follow us

"Kριθαρότο" με μανιτάρια

"Kριθαρότο" με μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

450 γρ. κριθαράκι χοντρό

300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο ή μπράουν (κατά προτίμηση)

1600 γρ. ζωμός κότας (ή λίγος περισσότερο)

1 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3-4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. κρέμα ή σάλτσα τρούφας (προαιρετικά)

1 κ.σ. κρέμα γάλακτος

5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα

Παρασκευή

Πλένουμε και στεγνώνουμε αμέσως τα μανιτάρια ή τα σκουπίζουμε με βρεγμένο πανάκι.

Τα κόβουμε σε μέτριες φέτες.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ.

σούπας ελαιόλαδο και 2 κουτ.

σούπας βούτυρο και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο κι αφήνουμε μισό λεπτό ακόμα.

Βάζουμε το ζωμό μας να ζεσταθεί μέχρι το σημείο βρασμού και τον διατηρούμε έτσι.

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει καλά το λάδι.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να απορροφηθεί.

Προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά, σε τρεις-τέσσερις δόσεις, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

Προσθέτουμε αλάτι.

Τελειώνοντας, πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό και να μην έχει μαλακώσει τελείως.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 1 κουτ.

σούπας βούτυρο, την κρέμα ή σάλτσα τρούφας και τα μισά μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μία κουταλιά κρέμα γάλακτος (βοηθάει στην υφή και το χρώμα) και σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα.

Βάζουμε στο κέντρο τα υπόλοιπα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και φλούδες παρμεζάνας.

Σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.