Follow us

Κανελόνια με σπανάκι, τυρί και σάλτσα ντομάτας

κανελόνια

Υλικά

υλικά

1 κουτί κανελόνια

1 κ. φρέσκο σπανάκι,καθαρισμένο

300 γρ. κατίκι

200 γρ. φέτα μαλακιά

4-5 κ.σ. βούτυρο

μοσχοκάρυδο τριμμένο

5-6 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι,πιπέρι

σάλτσα ντομάτας:

400 γρ.τριμμένη ντομάτα (φρέσκια ή απο κουτί)

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη

αλάτι,πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι.

Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε φαρδειά κατσαρόλα και σωτάρουμε το σπανάκι, ανακατεύοντας .

Μόλις μαλακώσει, το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει και το αφήνουμε να κρυώσει.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.

Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά.

Στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και αποσύρουμε απο τη φωτιά.

Βάζουμε τα κανελόνια να ζεματιστούν για 2' σε νερό που βράζει.Τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Αναμειγνύουμε το σπανάκι με το κατίκι και τη φέτα, που έχουμε θρυμματίσει με πηρούνι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Γεμίζουμε μ' αυτό το μείγμα τα κανελόνια, κατά τα 2/3.

Τα τοποθετούμε σε σειρές σε βουτυρωμένο, πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, πριν ακουμπήσουμε τη δεύτερη στρώση.

Στο τέλος, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και την τριμμένη παρμεζάνα.

Τα βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο, για 30'-35΄.

Τα σερβίρουμε ζεστά.

Επίσης...

Ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Ήρθε η ώρα για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.