Υλικά
υλικά
1. 200 γρ. βοδινή (ή μοσχαρίσια) σπάλα ή κιλότο, κομμένο σε χοντρούς κύβους
500 γρ. πατάτες, κομμένες μέτριες
300 γρ. κρεμμύδια, σε φέτες
3 σκ.σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 ντομάτες, σε φέτες
1 φλ. τσ. ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. (ή περισσότερο) πάπρικα γλυκειά ή μέτρια καυτερή ή ανάμεικτη
1 κ. σ. κύμινο ολόκληρο, σπασμένο σε γουδί
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ.τσ. μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο με 3 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος 3'-4', ανακατεύοντας.
Τα αφαιρούμε και σωτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, σε χαμηλή φωτιά.
Οταν μαλακώσουν - χωρίς να πάρουν χρώμα- ξαναβάζουμε το κρέας μαζί με τις ντομάτες, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τον πελτέ, διαλυμένο στο ζωμό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 1 ώρα.
Τότε προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο άλλη 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες.
Στο τέλος ρίχνουμε τον μαιντανό.(Σημ.
μπορούμε να μην βάλουμε τις πατάτες και να σερβίρουμε το φαγητό με πουρέ πατάτας, που του ταιριάζει πολύ)