Follow us

Μοσχαρίσια μάγουλα σιγοψημένα με κρασί

Μοσχαρίσια μάγουλα σιγοψημένα με κρασί

Υλικά

υλικά για 6 άτομα

1 κ. μοσχαρίσια ή βοδινά μάγουλα, καθαρισμένα από το πολύ λίπος

1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση από ξινόμαυρο)

800 γρ. ντομάτες ώριμες, στον τρίφτη (εκτός εποχής, ντοματάκια κουτιού με το χυμό τους)

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 καρότα σε φετάκια

2 μέτρια σέλερυ, σε φέτες

1/3 φλ τσ. ε.π. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. βούτυρο

κόκκοι μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά τα μάγουλα.

Σε φαρδύ, αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3'-4'.

Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερυ και σιγοψήνουμε γιά 5'-6', ανακατεύοντας.

Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε σε μπολ.

Προσθέτουμε στο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο και ροδίζουμε τα μάγουλα απ' όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς τα δύο-τρεις φορές, για 10' τουλάχιστον.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα λαχανικά και σιγοψήνουμε όλα μαζί 5'-6'.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί.

Αφήνουμε να κοχλάσει 2'-3', για να εξατμιστεί αρκετό από το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10΄ περίπου.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα και το βάζουμε στο φούρνο.

Αφήνουμε να ψηθεί 3-3 1/2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει πολύ και να μελώσει το κρέας.

Είναι προτιμότερο να σταθεί το φαγητό 2-3 ώρες πριν σερβιριστεί, οπότε το ζεσταίνουμε.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.