Υλικά
υλικά
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, λιωμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά)
για τη σάλτσα:
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.σ. κίμινο τριμμένο
1/3 κ.γ. σκόνη τσίλι
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
4-5 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. χυμό λάιμ
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. καυτερή σάλτσα πιπεριάς (σε βάζο)
1 κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Στραγγίζουμε τα φασόλια και το καλαμπόκι από τις κονσέρβες και τα ξεπλένουμε καλά.
Τα βάζουμε σε σαλατιέρα, μαζί με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον κόλιανδρο (αν έχουμε βρει).
Χτυπάμε σε μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί με το σκόρδο.
Ανακατεύουμε αυτό το ντρέσινγκ με τη σαλάτα πολύ καλά και αφήνουμε τη σαλάτα τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο, πριν τη σερβίρουμε.