Υλικά
υλικά για 6-8 μπουρίτος
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από φιλέτο ή μπριζόλα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πράσινες jalapenos ψιλοκομμένες (από βάζο)
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
2 μέτριες, ψιλοκομμένες ντομάτες
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. κύμινο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
τορτίγιας (μεξικάνικες μαλακές πίτες)
παρασκευή
Κόβουμε το ψαχνό από το κρέας σε μικρά κομμάτια 1 εκ.σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 10'.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρέας δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει καλά, 3'-4'.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και το σκόρδο, ρίχνουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το τυλίγουμε σε ζεστές τορτίγιας.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.