Υλικά
υλικά
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 κ.γ. κουρκουμά
1 ξύλο κανέλας
3-4 γαρύφαλλα
4-5 σπόροι καρδάμωμο
1/2 κ.γ. σπόροι κύμινου
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ξεπλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε κρύο νερό για 30'. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και 1 κ.σ βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 4'-5'.
Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στο ίδιο λάδι όλα τα μπαχαρικά.
Τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 1'-2'.
Προσθέτουμε το στραγγισμένο ρύζι, αλάτι και 550 ml νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει 10'-12'.
Το βγάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα, προσθέτουμε τη 1 κ.σ βούτυρο και το αφήνουμε σκεπασμένο άλλα 5'.
Το αφρατεύουμε με πιρούνι και το σερβίρουμε, γαρνίροντας με το υπόλοιπο σοταρισμένο κρεμμύδι.