Υλικά
υλικά για 4 άτομα
500 γρ. ταλιατέλες φρέσκιες*
150 γρ. αρακά, ζεματισμένο για 5'
2 μέτρια πράσα, το λευκό μέρος, κομμένα σε λεπτά φετάκια
100 γρ. τρυφερό σπανάκι, πλυμένο και στεγνωμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο
200 γρ. φρέσκο τυρί αλοιφώδες (π.χ. κατίκι)
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
*μπορεί να γίνει και με ξερά ζυμαρικά, που θέλουν λίγο περισσότερο βράσιμο
παρασκευή
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με το μοσχοκάρυδο για 2'-3', κατόπιν προσθέτουμε τον αρακά και το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2'-3'.
Αφήνουμε μερικά λεπτά να πιουν τα υγρά τους, προσέχοντας να μείνει "τραγανό" το σπανάκι*.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε μέσα το φρέσκο τυρί (που έχουμε χτυπήσει λίγο με πιρούνι να γίνει κρεμώδες), το σκόρδο, τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βράζουμε τις φρέσκιες ταλιατέλες γιά 3'-4', στραγγίζουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας στη φωτιά για 1'.
Σερβίρουμε αμέσως με παρμεζάνα τριμμένη.*αν έχουμε πολύ τρυφερό σπανάκι, μπορούμε να το προσθέσουμε στο τέλος ωμό, μαζί με τα ζυμαρικά.