Υλικά
υλικά γιά 6 άτομα (σαν πρώτο πιάτο)
2 φλ.τσ. κριθαράκι χοντρό
4 μέτρια κολοκυθάκια (αν υπάρχουν οι ανθοί, τους κρατάμε)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ.σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος
6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
4 φλ.τσ. ζωμό κότας καυτό (ή όσο χρειαστεί)
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος (ή γουόκ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε 3' το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αλατίζουμε.
Αφήνουμε να τηγανιστούν 3'-4', μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε τα μισά κολοκυθάκια και τα κρατάμε γιά το τέλος.
Ρίχνουμε στο σκεύος το κριθαράκι και ανακατεύουμε λίγα λεπτά, μέχρι να ρουφήξει το ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να το πιεί.
Κατόπιν, προσθέτουμε μισό φλ.τσ.
καυτό ζωμό και αφήνουμε να τον πιεί, ανακατεύοντας τακτικά.
Συνεχίζουμε έτσι, προσθέτοντας λίγο λίγο το ζωμό.
Πλησιάζοντας προς το τέλος, το κριθαράκι έχει χυλώσει -χωρίς να έχει μαλακώσει υπερβολικά- και είναι αρκετά ζουμερό, αλλιώς προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Προσθέτουμε τότε τα κολοκυθάκια που κρατήσαμε, το σκόρδο λυωμένο ή τριμμένο στον τρίφτη, το ξύσμα και τον δυόσμο.
Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε σε απλωτό σκεύος και ψιλοκόβουμε επάνω λίγους από τους κίτρινους ανθούς που κρατήσαμε.