Υλικά
υλικά γιά 4 άτομα
350-400 γρ. πένες
120 γρ. τόνο, στραγγισμένο
2 μέτρια κολοκυθάκια
1-2 σκ.σκόρδο
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
1 κ.γ. μαντζουράνα ή θυμάρι (κατά προτίμηση φρέσκα)
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε το νερό γιά τα ζυμαρικά να βράζει.
Σε μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτά φετάκια γιά 2' σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε άλλο 1', να ροδίσουν ελαφρά.
Ρίχνουμε τον τόνο, κομματιασμένο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι, το μυρωδικό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε να σιγοψηθεί 3'-4', ανακατεύοντας.
Στο τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα.
Οταν στραγγίξουμε τα ζυμαρικά, τα ανακατεύουμε με το μείγμα στη φωτιά γιά 1'-2΄και σερβίρουμε.