Υλικά
υλικά
3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
1/3 φλ.τσ. ταχίνι (ή περισσότερο, αν θέλουμε)
3 σκ.σκόρδο λυωμένες
3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
ελάχιστο κίμινο τριμμένο
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου στους 250ο και πλένουμε τις μελιτζάνες.
Τις σκουπίζουμε και τις βάζουμε σε σχάρα, επάνω από ταψάκι (γιά να μαζεύει τα υγρά).
Τοποθετούμε το ταψάκι ψηλότερα από τη μέση του φούρνου και αφήνουμε τις μελιτζάνες να ψηθούν μέχρι να καεί η φλούδα τους (να μαυρίσει) και να μαλακώσει τελείως το εσωτερικό.
Τις αφήνουμε λίγο και τις ξεφλουδίζουμε (ή αφαιρούμε το εσωτερικό τους με κουταλάκι) πριν κρυώσουν τελείως.
Τις βάζουμε στο μπλέντερ με το ταχίνι, το λεμόνι, το σκόρδο, το κίμινο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε, να γίνει μιά λεία κρέμα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε να ενωθεί.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, προσθέτοντας ό,τι χρειάζεται.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με ψημένες αραβικές πιτούλες.