
Υλικά
υλικά
2 ώριμα αβοκάντο
2 σκ. σκόρδο λυωμένες
1 λεμόνι, το χυμό
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μέτρια ντομάτα χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν προαιρετικά
παρασκευή
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το εσωτερικό κουκούτσι.
Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε με το πιρούνι.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας τη μισή πιπεριά γιά το τέλος.
Τα πολτοποιούμε και προσθέτουμε το μείγμα στο αβοκάντο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται άλλο αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, αν το θέλουμε πικάντικο.
Γαρνίρουμε με την πιπεριά που κρατήσαμε, ψιλοκομμένη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε με μπαστουνάκια λαχανικών ή ψημένες αραβικές πιτούλες.tips: τα αβοκάντο τα αγοράζουμε 3-4 ημέρες πριν τη χρήση τους, γιατί πρέπει να ωριμάσουν.
Μόλις μαλακώσουν, τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Επειδή μαυρίζουν μόλις κοπούν, τους ρίχνουμε λεμόνι και τα ετοιμάζουμε, γενικά, λίγο πριν το σερβίρισμα.Στο ντιπ αυτό -που βασίζεται στο γκουακαμόλε- μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό.
Σε μιά λιβανέζικη παραλλαγή προσθέτουμε 4 κ.σ ταχίνι, στη θέση της ντομάτας, καθώς και λίγο κίμινο.