Follow us

Κρεμώδες κριθαρότο με ποικιλία μανιταριών

Κρεμώδες κριθαρότο με ποικιλία μανιταριών

Υλικά

υλικά

500 γρ. κριθαράκι χονδρό

2 μανιτάρια πορτομπέλο, 3-4 σιτάκε, 4-5 καφέ (brown)

1/2 φλ.τσ. αποξηραμένα porcini μουλιασμένα για 30'

1/2 κ.γ. κρέμα ή βούτυρο τρούφας

4 σκ. σκόρδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 λ. ζωμό κότας

1/2 φλ.τσ. τριμμένη παρμεζάνα (από κομμάτι)

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (που πρέπει να είναι όλα πολύ φρέσκα) και τα κόβουμε σε φετάκια.

Αν δεν βρούμε ένα είδος βάζουμε περισσότερα από άλλο.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο και 1 κ.σ βούτυρο και μόλις κάψουν σοτάρουμε τα μανιτάρια και τις σκελίδες του σκόρδου σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, χωρίς να μαλακώσουν πολύ, περίπου 2'.

Τα βγάζουμε και τα φυλάμε χωριστά.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τον ζωμό, να διατηρείται καυτός.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο και 1 κ.σ βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, χωρίς να πάρει χρώμα, μαζί με τα στραγγισμένα porcini, 3'-4'.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά, να πάρει το λάδι.

Ρίχνουμε το ζωμό λίγο λίγο, ανακατεύοντας και περιμένοντας να τον πιει κάθε φορά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις έχει βράσει αρκετά και είναι καλά χυλωμένο.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό, για να μη στεγνώσει.

Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα ή το βούτυρο τρούφας, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μεταφέρουμε το κριθαρότο σε απλωτό σκεύος σερβιρίσματος.

Το απλώνουμε και βάζουμε από πάνω το μείγμα των μανιταριών.

Σερβίρουμε αμέσως. tips: για να κοντράρουμε τη λιπαρότητα του πιάτου μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.σ ψιλοκομμένη άγρια ρόκα στο τέλος, μαζί με την παρμεζάνα.

Αν δεν έχουμε κρέμα ή βούτυρο τρούφας, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με 1 κ.γ.

λάδι τρούφας.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.