
Υλικά
1/2 κιλό φακέςΥλικά
2 σκελίδες σκόρδο
1-2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε.
Τις βάζουμε στο κρύο νερό μαζί με το σκόρδο και τη δάφνη.
Τις αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 50 λεπτά λεπτά, μέχρι να πήξουν.
Αν δεν μας αρέσουν πολύ πηχτές, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα.
Βγάζουμε τη δάφνη και τις σερβίρουμε με ξύδι και ωμό ελαιόλαδο.