
Υλικά
1 κ. πράσαΥλικά
250 γρ. ρύζι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
3 ντομάτες ή ½ φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. νερό
1 κ.σ. κοφτή αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα και κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ.
καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και τρίβουμε την ντομάτα, αν χρησιμοποιούμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μαραίνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα πράσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε μαζί με τα λαχανικά για 5 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε το χυμό μαζί με 1 1/2 φλ.
ζεστό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ή, ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με 1/2 φλ.
νερό και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε ελαφρά, αλατίζουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι -ελέγχουμε μήπως χρειασθεί περισσότερο νερό- και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο με πετσέτα να ησυχάσει για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.