Υλικά
υλικά
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από ελιά)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι
2 σκ. σκόρδο λυωμένες
1 φέτα ψωμιού μουσκεμένη σε λευκό κρασί (ή νερό)
1/2 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη (όχι λυωμένη)
1 φλ.τσ. φέτα σε μικρά κυβάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
παρασκευή
Ανακατεύουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο, το ψωμί καλά στυμμένο, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε τα κυβάκια της φέτας και ξαναζυμώνουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια μέτρια και τα αφήνουμε να σταθούν τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, σκεπασμένα με μεμβράνη.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο γιά 3'-4' από κάθε πλευρά.
Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και μπούκοβο.