
Υλικά
υλικά
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από ελιά)
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο λυωμένη
2 φέτες ψωμιού μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί (ή νερό) και στυμμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρόκο αβγού
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα:
1 κ. ντομάτες κατάλληλες για σάλτσα ή 1 1/2 κουτί κονκασέ
3/4 φλ.τσ. κόκκινο κρασί
1/2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις βάζουμε να σιγοβράσουν με αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν ελαφρά (περίπου 10'-12').
Κάνουμε το ίδιο με το κονκασέ, για λιγότερη ώρα.
Ενώνουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε καλύτερα το μείγμα να σταθεί 1 ώρα.
Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τα αλευρώνουμε.
Βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα 1/3 φλ.τσ.
ελαιόλαδο και όταν κάψει τα περνάμε απλώς για να πάρουν χρώμα 3', γυρίζοντάς τα.
Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε 2' να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.
Αφήνουμε να ψηθούν μισοσκεπασμένα για 30' ενώ τα γυρίζουμε δυο τρεις φορές.
Τα βγάζουμε από τη σάλτσα.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο της σάλτσας και διορθώνουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια.
Τα αφήνουμε να μείνουν στη σάλτσα λίγη ώρα.
Τα ζεσταίνουμε ελαφρά πριν το σερβίρισμα.
Ταιριάζουν με λευκό ρύζι.