Υλικά
υλικά για 4 άτομα
400 γρ. πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
3 μέτρια πράσα σε φετάκια (το λευκό τμήμα)
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε χοντρά φετάκια
1 μέτριο καρότο σε φετάκια 1/2 εκ.
300 γρ. λάχανο κομμένο σε λεπτές φέτες
3 σκ.σκόρδο
100 γρ. μπέικον
1 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τη μία σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη.
Οταν το σκόρδο αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (εκτός από το υπόλοιπο σκόρδο) και τα σωτάρουμε 3'-4', ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1 φλ.τσ.
καυτό νερό.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν σχεδόν όλο το νερό.
Βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά να βράσει.
Σε μικρό τηγανάκι σωτάρουμε το μπέικον κομμένο κομματάκια, μέχρι να ξεροψηθεί (δεν προσθέτουμε άλλο λίπος).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τις 2 σκελίδες σκόρδο λυωμένες ή τριμμένες στον τρίφτη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε al dente.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, προσθέτουμε το μπέικον με το σκόρδο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2'-3'.
Σερβίρουμε αμέσως με το τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.