Υλικά
υλικά
300 γρ. ρεβύθια, μουσκεμένα όλη τη νύχτα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. κάππαρη
2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, κομμένες σε λωρίδες
1 κ.σ. άνηθο ή μάραθο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
για τη σάλτσα:
1/2 φλ.τσ. ταχίνι
4-5 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο λυωμένες
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα ή σουμάκ
παρασκευή
Βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι μετά τη μέση του βρασίματος.
Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά κρατώντας 1 κ.σ μαϊντανό για το γαρνίρισμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας με αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό το αραιώνουμε με μία ή δύο κ.σ νερό.
Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο λεμόνι ή σκόρδο.
Περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα τα ρεβύθια και ρίχνουμε επάνω λίγη πάπρικα ή σουμάκ και τον μαϊντανό.σημ.
το ίδιο γίνεται και με φασόλια λευκά.