Υλικά
υλικά για 4-5 άτομα
500 γρ. ταλιατέλες (ή λινγκουίνι)
300 γρ. μπρόκολο (χωρίς το χοντρό κοτσάνι)
300 γρ. μέτριες γαρίδες με κέλυφος ωμές (κατά προτίμηση φρέσκιες)
3 σκ. σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. τσ. τριμμένη γραβιέρα (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
παρασκευή
Αχνίζουμε το μπρόκολο -αφήνοντάς το να κρατάει λίγο- και το χωρίζουμε σε μικρές φουντίτσες (μπορούμε και να το βράσουμε, αλλά το αχνιστό είναι πιο νόστιμο).
Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές.
Κόβουμε την πιπεριά σε στενές λωρίδες.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο μαζί με το μπούκοβο και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να γίνουν ροζ (4' περίπου) μαζί με την πιπεριά.
Προσθέτουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο ακόμα, το σκόρδο ψιλοκομένο, τις φουντίστες του μπρόκολου και τα ανακατεύουμε στη φωτιά για 1'-2'.
Ρίχνουμε στο τηγάνι και τον μαϊντανό και το κρατάμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζουμε.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπρόκολο και τις γαρίδες προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά 2'.
Τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος, τα σκεπάζουμε με το τριμμένο τυρί και τα βάζουμε στο γκριλ για μερικά λεπτά, μέχρι να λυώσει το τυρί.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε και απλά, χωρίς να τα περάσουμε από γκριλ, ακόμα και χωρίς τυρί.