
Υλικά
υλικά
1500 γρ. κατσικάκι σε μερίδες με το κόκκαλο
1 κ. κολοκυθάκια μέτρια
1 κ. ώριμες ντομάτες
2 -3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο
1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
παρασκευή
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια 2-3 εκ.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να μισοψηθούν.
Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα σωτάρουμε όλα μαζί 3'-5'.
Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και αφήνουμε 2'.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον μισό μαϊντανό και την τριμμένη ντομάτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά περίπου μια ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε τότε τα κολοκυθάκια από πάνω και ανακινούμε την κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 20'-30', ωσότου ψηθεί καλά το κρέας και μαλακώσουν τα κολοκυθάκια (που δεν πρέπει να διαλυθούν).
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε νερό μόνο εάν χρειαστεί.
Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο μαϊντανό και λίγη πάπρικα εάν θέλουμε.
Ταιριάζει με γιαούρτι σακούλας.