
Υλικά
Υλικά
Για τη γέμιση
5 κολοκυθοανθοί
5 κολοκύθια τριμμένα
1 φλ. τραχανάς ξινός
1/3 φλ. ρύζι γλασσέ
άνηθος ψιλοκομμένος
μαϊντανός ψιλοκομμένος
λουίζα ψιλοκομμένη
αλάτι-πιπέρι
ε.π. ελαιόλαδο
Για την ζεστή σάλτσα γιαουρτιού
3 κ.σ. γιαούρτι
2 κρόκους αβγών
λίγο ζωμό κότας
αλάτι-πιπέρι
χυμό λεμονιού
κουρκουμάς (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής
Για τη γέμισηΚαθαρίζουμε τους ανθούς από τα αγκαθάκια που υπάρχουν στην βάση τους και κόβουμε το εσωτερικό κοτσάνι τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τους ανθούς στρίβοντας ελαφρά το τελείωμα.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νερό, τοποθετούμε ανάποδα τους γεμισμένους κολοκυθοανθούς, σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 170ο.Για την ζεστή σάλτσα γιαουρτιούΔουλεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αν θέλουμε χρωματίζουμε με ελάχιστο κουρκουμά.Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "6 Κλειδιά" στην Άφησσο Πηλίου.