
Υλικά
5 αβγάΥλικά:
3 κολοκυθάκια
2 πράσινες πιπεριές
2 πατάτες μεγάλες
1 φλιτζάνι τσ. φέτα λυωμένη με το πιρούνι
1 φλιτζάνι τσ. σκληρό τυρί τριμμένο (π.χ. ρεγκάτο ή παρμεζάνα)
4 κουτ. σούπας αλεύρι
μαϊντανό (όσο θέλετε)
λίγο δυόσμο (που ταιριάζει πολύ με τη φέτα)
αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Τις ανακατεύουμε με τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια τα οποία έχουμε τρίψει στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά.
Προσθέτουμε και τη φέτα.
Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα αβγά με το αλεύρι, τα ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά μας και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο ταψί, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το αλατοπίπερο και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ομελέτα και να κάνει μια ωραία κρούστα.
Η ομελέτα αυτή έχει τη μορφή πίτας και τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα, σε θερμοκρασία δωματίου.