Υλικά
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο Yλικά
1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
τριμμένο μαύρο πιπέρι
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
10 0 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
μια πρέζα αποξηραμένη ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
400 γρ. ντομάτες κονσέρβας, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πράσινο πέστο
200 γρ. μακαρόνια ριγκατόνι
Εκτέλεση
Ρίχνετε τα μανιτάρια, τη ρίγανη, το σκόρδο, τις ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε καλά.
Σιγοβράζετε για 10 λεπτά και προσθέτετε το πέστο. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτετε το πιπέρι, τον κιμά και ανακατεύετε συνεχώς, ώσπου ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και από ροζ να γίνει καφέ. Στο μεταξύ, ζητάτε από έναν ενήλικο να βράσει τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με βρασμένο νερό.
Σουρώνετε τα μακαρόνια, προσθέστε τη σάλτσα με τον κιμά και σερβίρετε. Σημειώσεις:Γιατί τα μακαρόνια λασπώνουν αν τα παραβράσετε; Όταν ρίχνετε τα σκληρά, ωμά μακαρόνια στο νερό και τα βράζετε, μαλακώνουν και φουσκώνουν.
Τα μακαρόνια απορροφούν το νερό σαν σφουγγάρι.
Αν βράσετε τα μακαρόνια περισσότερο από όσο πρέπει, λασπώνουν γιατί απορροφούν πάρα πολύ νερό. Όταν σουρώνετε τα μακαρόνια, μην τα ξεπλένετε στη συνέχεια, γιατί έτσι τα συστατικά τους δένουν καλύτερα με τη σάλτσα.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο "1,2,3,μαγειρεύουμε" των εκδόσεων Ψυχογιός.