Follow us

Τάρτα με λάχανο και πιπεριές Φλωρίνης

Τάρτα με λάχανο και πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά

υλικά

1 δόση ζύμη για τάρτες (για ταψάκι 26 εκ.)*

500 γρ. λάχανο κομμένο σε λωρίδες ή ψιλοκομμένο

300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης καθαρισμένες, σε κυβάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκ. σκόρδου τριμμένες

3/4 φλ.τσ. γραβιέρα τριμμένη (ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί)

1/2 φλ.τσ. φέτα σε κυβάκια 1/2 εκ.

3 αβγά

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 κ.γ. πάπρικα

4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.

Οταν η ζύμη είναι έτοιμη για ψήσιμο, την απλώνουμε σε πάχος 8 χιλ.

σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, εφαρμόζουμε μέσα ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος με όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια (για να εμποδίσουμε το φούσκωμα) και την ψήνουμε για 10'.

Την βγάζουμε από το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3', μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και αυτές.

Προσθέτουμε τότε το λάχανο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν περίπου 20', ανακατεύοντας συχνά.

Οταν το λάχανο έχει μαλακώσει τελείως προσθέτουμε τον πελτέ και το σκόρδο, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε 4'-5' ακόμα με το σκεύος ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, την πάπρικα και λίγο αλάτι.

Προσθέτουμε το μείγμα του λάχανου και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε προσεκτικά να αναμειχθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα και σκορπίζουμε επάνω τα κυβάκια της φέτας.

Ψήνουμε περίπου 40'-45', μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αφήνουμε την τάρτα να σταθεί 15' πριν τη σερβίρουμε.

Τρώγεται ζεστή αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.* μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα ή έτοιμη ζύμη για τάρτες, ακολουθώντας τις αντίστοιχες οδηγίες ψησίματος.

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.