Follow us

Ριγκατόνι με παντζάρια


Ριγκατόνι με παντζάρια

Υλικά

υλικά για 2 άτομα

200 γρ. ριγκατόνι ή πένες

1/2 κ. παντζάρια με τα χόρτα τους

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κουκουνάρι ελαφρά τοσταρισμένο

2 κ.σ. ξίδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 200ο.

Κόβουμε την πρασινάδα των παντζαριών αφήνοντας 2 εκ.

μίσχου.

Πλένουμε καλά τα παντζάρια αλλά δεν τα καθαρίζουμε.

Τα βάζουμε στο φούρνο, σε ταψάκι με αλουμινόχαρτο ή σε πυρέξ, τα αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν (να μπορούν να τρυπηθούν με μαχαίρι), περίπου 40'.

Σ' ένα τηγανάκι λαδωμένο τοστάρουμε ελαφρά το κουκουνάρι, ανακατεύοντας για 1'-2'.

Κόβουμε τα χόρτα των παντζαριών σε μικρά κομμάτια 3 εκ. Σ' ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3'.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το ξίδι και αφήνουμε 2'.

Ρίχνουμε τα χόρτα των παντζαριών και 3 κ.σ νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαραθούν και να μαλακώσουν περίπου 10'.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά.

Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φετάκια.

Ανακατεύουμε τα μισά στη σάλτσα.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο σκεύος με τη σάλτσα, προσθέτοντας το μισό κουκουνάρι.

Ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε στα πιάτα και βάζουμε από πάνω μερικά φετάκια παντζαριών και το υπόλοιπο κουκουνάρι.

σημ.

στη συνταγή αυτή ταιριάζουν πολύ κομματάκια πανσέτας που έχουμε ξεροψήσει, εφόσον δεν την απαιτούμε νηστίσιμη.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.