Follow us

Λινγκουίνι με σάλτσα ψητής πιπεριάς


Λινγκουίνι με σάλτσα ψητής πιπεριάς

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

500 γρ. λινγκουίνι

4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ή πλατιές κόκκινες

2 σκ. σκόρδου σε φετάκια

1/2 κ.γ. τριμμένο τσίλι (προαιρετικά)

2 κ.σ. κουκουνάρι

60 γρ. παρμεζάνα σε χοντρά κυβάκια

5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή βασιλικό φρέσκο, αν υπάρχει)

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε, σκουπίζουμε και βάζουμε τις πιπεριές σε ένα αλουμινόχαρτο.

Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους, γυρίζοντάς τις.

Μόλις μαλακώσουν τις βγάζουμε και τις κλείνουμε σε μια πλαστική σακκούλα για λίγα λεπτά.

Κατόπιν αφαιρούμε εύκολα τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε από κοτσάνια και σπόρους.

Βράζουμε νερό με αλάτι σε μεγάλη κατσαρόλα για τα ζυμαρικά, τα οποία θα βράσουμε al dente και θα στραγγίσουμε.

Στο μπολ του μπλέντερ ή στο μούλτι βάζουμε το τυρί και το τρίβουμε.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με διακοπές μέχρι να ψιλοκοπούν τα υλικά αλλά να μην πολτοποιηθούν εντελώς. Αν χρειαστεί να γίνει πιο ρευστό προσθέτουμε 1 κ.σ νερό από τα ζυμαρικά.

Βάζουμε τη σάλτσα σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ.στραγγίζουμε γρήγορα τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με όσο νερό κρατάνε πάνω τους και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, να πάει η σάλτσα παντού.

Σ' ένα λαδωμένο τηγανάκι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι ανακατεύοντας για 1'.

Σερβίρουμε τα λινγκουίνι με το κουκουνάρι και ένα μπολ με τριμμένη παρμεζάνα για όποιον θέλει.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.