Υλικά
υλικά για 4 άτομα
500 γρ. λινγκουίνι
4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ή πλατιές κόκκινες
2 σκ. σκόρδου σε φετάκια
1/2 κ.γ. τριμμένο τσίλι (προαιρετικά)
2 κ.σ. κουκουνάρι
60 γρ. παρμεζάνα σε χοντρά κυβάκια
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή βασιλικό φρέσκο, αν υπάρχει)
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε, σκουπίζουμε και βάζουμε τις πιπεριές σε ένα αλουμινόχαρτο.
Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους, γυρίζοντάς τις.
Μόλις μαλακώσουν τις βγάζουμε και τις κλείνουμε σε μια πλαστική σακκούλα για λίγα λεπτά.
Κατόπιν αφαιρούμε εύκολα τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε από κοτσάνια και σπόρους.
Βράζουμε νερό με αλάτι σε μεγάλη κατσαρόλα για τα ζυμαρικά, τα οποία θα βράσουμε al dente και θα στραγγίσουμε.
Στο μπολ του μπλέντερ ή στο μούλτι βάζουμε το τυρί και το τρίβουμε.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με διακοπές μέχρι να ψιλοκοπούν τα υλικά αλλά να μην πολτοποιηθούν εντελώς. Αν χρειαστεί να γίνει πιο ρευστό προσθέτουμε 1 κ.σ νερό από τα ζυμαρικά.
Βάζουμε τη σάλτσα σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ.στραγγίζουμε γρήγορα τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με όσο νερό κρατάνε πάνω τους και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, να πάει η σάλτσα παντού.
Σ' ένα λαδωμένο τηγανάκι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι ανακατεύοντας για 1'.
Σερβίρουμε τα λινγκουίνι με το κουκουνάρι και ένα μπολ με τριμμένη παρμεζάνα για όποιον θέλει.