Υλικά
υλικά για 4 άτομα
500 γρ. πένες (ή πένες ριγωτές)
1 συσκευασία πράσινα σπαράγγια
300 γρ. φρέσκο αρακά
200 γρ. μικρά τρυφερά κολοκυθάκια
3-4 σκ. σκόρδου σε λεπτά φετάκια
1 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (από κομμάτι)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε μήκος 6-7 εκ.
από την κορυφή τους.
Τα ξανακόβουμε στη μέση, κρατάμε τις κορυφές και ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φετάκια 1/2 εκ.
Βάζουμε νερό να κοχλάσει και ζεματάμε για 3'-4' τον αρακά και τα σπαράγγια, χωρίς να τα αφήσουμε να μαλακώσουν πολύ.
Τα βουτάμε αμέσως σε μια λεκανίτσα με παγωμένο νερό και τα βάζουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο για 1' (να μην πάρει χρώμα).
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε και ανακατεύουμε 3'.
Εν τω μεταξύ, έχουμε βάλει να βράσουν οι πένες al dente.
Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε καλά και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα σπαράγγια.
Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά 1' ανακατεύοντας να πάρουν το λάδι τα ζυμαρικά και προσθέτουμε 2 κ.σ από το νερό των ζυμαρικών καθώς και το 1/3 της παρμεζάνας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 1' ακόμα, να αναμειχθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε πιπέρι και το ξύσμα του λεμονιού.
Προσθέτουμε 1 κ.σ λεμόνι και δοκιμάζουμε αν χρειάζονται άλλο αλάτι.
Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε, καλύτερα από το ίδιο το σκεύος που παρουσιάζουμε στο τραπέζι.