Υλικά
Υλικά
500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
125 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 ματσάκια μάραθο, ψιλοκομμένο
½ κ. κ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ελάχιστο νερό (προαιρετικά)
3-4 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα κύμινο (προαιρετικά)
Παρασκευή
Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό για 15 μόνο λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μαραίνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το μάραθο και τον μαραίνουμε κι αυτόν για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μαυρομάτικα, αλατοπιπερώνουμε κι, αν θέλουμε προσθέτουμε το κύμινο.
Ρίχνουμε κι ελάχιστο χλιαρό νερό και τα σιγοβράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.