Υλικά
Υλικά
1 μεγάλη παλαμίδα ή 2 μικρές, κομμένες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 ντομάτες, χωρίς τη φλοίδα τους, κομμένες σε κυβάκια
2 μικρές αχνο-πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
125 ml ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 κ. κ. ξερή ρίγανη ή 3-4 κλωναράκια φρέσκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τα κομμάτια της παλαμίδας.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το ξύσμα του λεμονιού και προσθέτουμε τη δάφνη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαραίνουμε για λίγο τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και μόλις μαραθούν κι αυτές λίγο, ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί με τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε το ψάρι με αυτή τη σάλτσα.
Στη συνέχεια βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο στους 170ο С φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για 25-30 λεπτά.
Σημ. Προτιμάμε τις αχνο-πράσινες πιπεριές γιατί θα δώσουν μια πιο λεπτή γεύση στο φαγητό.
Θ.Τ.