Follow us

Σαφρίδια ψητά στο φούρνο, τυλιγμένα με μπέικον

Σαφρίδια ψητά στο φούρνο, τυλιγμένα με μπέικον

Υλικά

Υλικά

8 σαφρίδια (περίπου 1200 γρ), καθαρισμένα από τον ψαρά μας

3 κ. σ. μουστάρδα δυνατή

3 κ. σ. ελαιόλαδο

250 γρ. μπέικον σε φέτες

1 κ. κ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

1 κ. κ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη

1 κ. κ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για τη σάλτσα

3-4 φετούλες μπέικον, ψιλοκομμένες

50 ml λευκό ξηρό κρασί

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ. κ. ξύσμα λεμονιού

Παρασκευή

Αναμειγνύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο και με το μείγμα αυτό περνάμε μέσα κι έξω τα ψάρια.

Τα αλατοπιπερώνουμε και τα τυλίγουμε με 3-4 φέτες μπέικον το καθένα.

Τα πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα, μυριστικά και τα βάζουμε να ψηθούν στη σχάρα του φούρνου μας ή σε μια σχάρα του γκριλ, φροντίζοντας να τα αλείφουμε συχνά με το ελαιόλαδο μουστάρδας.Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για λίγο σε ένα τηγάνι, με ελάχιστο ή καθόλου ελαιόλαδο.

Το σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ του κρασιού.

Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό και περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα τα ψάρια που μόλις βγήκαν από το γκριλ.

Θ.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.