
Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. φιλέτα πολύ φρέσκιας τσιπούρας (περ. 850 γρ. τσιπούρες)
1 μέτριο κολοκυθάκι
1/2 πιπεριά κόκκινη και κίτρινη
3 λάιμ (ανάλογα με το μέγεθος)
1 σκ. σκόρδου τριμμένη
1/2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν με σιναπόσπορο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
λίγα χόρτα (αλμύρα, κρίταμο, βλίτα), για γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή
Ελέγχουμε τα φιλέτα του ψαριού για τυχόν υπολείμματα εντοσθίων ή κόκκαλα και τα βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη να σφίξουν για να διευκολύνουμε το φιλετάρισμα.
Βράζουμε λίγο τα χόρτα, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη ραντισμένα με λίγο ελαιόλαδο.
Πλένουμε κολοκυθάκι και πιπεριές, κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το κολοκυθάκι ακαθάριστο.
Σ΄ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό των λάιμ, το σκόρδο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Ακουμπάμε τα φιλέτα του ψαριού σε επιφάνεια κοπής και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες οριζόντιες φετούλες (με πολύ καλό μαχαίρι με μακριά λάμα).
Τις τοποθετούμε σε πιατέλα μισοσκεπάζοντας τη μια με την άλλη κατά το1/3, αφήνοντας το κέντρο κενό.
Βάζουμε ανάμεσα και γύρω τις πιπεριές και το κολοκυθάκι, με τον τρόπο που μας αρέσει.
Τοποθετούμε στο κέντρο σε λοφάκι τα χόρτα.
Περιχύνουμε το ψάρι και τα χόρτα με τη σάλτσα που φτιάξαμε και βάζουμε στο ψυγείο για 15' πριν το σερβίρισμα.