Follow us

Μοσχάρι με φρέσκο κόκκινο κρασί

Μοσχάρι με φρέσκο κόκκινο κρασί

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο

1 λίτρο φρέσκο κόκκινο κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 κλαράκι σέλινο-σέλερι, κομμένο σε ροδέλες

1 καρότο, ψιλοκομμένο

2 κλαράκια μαϊντανό

1 φύλλο δάφνη

1 κλαράκι δεντρολίβανο

3 φυλλαράκια φασκόμηλο

¼ κ. κ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

4 κόκκοι πιπέρι

3 γαρυφαλλόκαρφα

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Παρασκευή

Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο-σέλερι, τα μπαχαρικά, τα μυριστικά και το κρέας και τα περιχύνουμε με το κόκκινο κρασί.

Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 12 ώρες.

Όταν συμπληρωθεί αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το κρέας και το σκουπίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια μαντεμένια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε και το κρέας και το ροδίζουμε και αυτό για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρινάδα με όλα της τα υλικά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, μετριάζουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε το σκεύος, αφήνουμε να πάρει βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μίνιμουμ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2,5 ώρες.

Μόλις δούμε πως το κρέας είναι έτοιμο, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και περνάμε το ζωμό από τη μαρινάδα από το μπλέντερ.

Αν είναι πολύ υδαρής για να σχηματίσει μια σάλτσα, διαλύουμε λίγο αλεύρι, το ρίχνουμε στη σάλτσα και της δίνουμε μια σύντομη βράση, για 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό, συνοδεύοντας το με βραστές πατάτες ή ρύζι.Σημ. Αν θέλουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, μπορούμε να σοτάρουμε και λίγα μανιτάρια, τα οποία όμως δεν θα πρέπει να βάλουμε εξαρχής στη μαρινάδα.

Θ.Τ.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.