Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο
1 λίτρο φρέσκο κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κλαράκι σέλινο-σέλερι, κομμένο σε ροδέλες
1 καρότο, ψιλοκομμένο
2 κλαράκια μαϊντανό
1 φύλλο δάφνη
1 κλαράκι δεντρολίβανο
3 φυλλαράκια φασκόμηλο
¼ κ. κ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
4 κόκκοι πιπέρι
3 γαρυφαλλόκαρφα
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Παρασκευή
Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο-σέλερι, τα μπαχαρικά, τα μυριστικά και το κρέας και τα περιχύνουμε με το κόκκινο κρασί.
Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 12 ώρες.
Όταν συμπληρωθεί αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το κρέας και το σκουπίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια μαντεμένια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε και το κρέας και το ροδίζουμε και αυτό για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρινάδα με όλα της τα υλικά, προσθέτουμε λίγο αλάτι, μετριάζουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε το σκεύος, αφήνουμε να πάρει βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μίνιμουμ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2,5 ώρες.
Μόλις δούμε πως το κρέας είναι έτοιμο, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και περνάμε το ζωμό από τη μαρινάδα από το μπλέντερ.
Αν είναι πολύ υδαρής για να σχηματίσει μια σάλτσα, διαλύουμε λίγο αλεύρι, το ρίχνουμε στη σάλτσα και της δίνουμε μια σύντομη βράση, για 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό, συνοδεύοντας το με βραστές πατάτες ή ρύζι.Σημ. Αν θέλουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, μπορούμε να σοτάρουμε και λίγα μανιτάρια, τα οποία όμως δεν θα πρέπει να βάλουμε εξαρχής στη μαρινάδα.
Θ.Τ.