Follow us

Παστός μπακαλιάρος με σπανάκι και φασόλια

Παστός μπακαλιάρος με σπανάκι και φασόλια

Υλικά

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο (ξαρμυρισμένο και χωρίς την πέτσα του)

500 γρ. σπανάκι ή σέσκουλα

200 γρ. φασόλια λευκά ψιλά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

125 ml ελαιόλαδο

5-6 κλαράκια σχοινόπρασο (τσάιβς), ψαλιδισμένο

ξύσμα από ½ λεμόνι

αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο (καυτερό ή μη)

Παρασκευή

Βάζουμε τον μπακαλιάρο να ξαρμυρίσει από το προηγούμενο βράδυ, σε κρύο νερό, το οποίο καλό θα ήταν να αλλάξουμε 2-3 φορές.

Την επομένη ημέρα τον ξεπλένουμε και τον ζεματάμε για 1-2 λεπτά σε καυτό νερό.

Ξεπλένουμε πολύ καλά και τα φασόλια και τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό, που θα τα σκεπάζει, για 45 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία, με σκεπασμένο το σκεύος.

Μόλις περάσουν τα 45 λεπτά, απομακρύνουμε το σκεύος από την εστία και τα αφήνουμε να σταθούν έτσι στην κατσαρόλα για 25 λεπτά.

Στη συνέχεια, χύνουμε το νερό τους και τα ξαναβάζουμε να βράσουν με ζεστό νερό για 1 ώρα.

Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι, τα βρασμένα φασόλια και αλατοπιπερώνουμε.

Αφού τα αφήσουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση, βάζουμε το μπακαλιάρο από πάνω και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 7-8 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε ξανά το φαγητό.

Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, πασπαλίζουμε το φαγητό με το ξύσμα του λεμονιού και το ψαλιδισμένο σχοινόπρασο και το σερβίρουμε στα πιάτα, προσεχτικά για να μη σπάσει το ψάρι, χρησιμοποιώντας την ειδική κουτάλα-σπάτουλα του σερβιρίσματος των ψαριών.

Πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι.

Θ.Τ.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.