Follow us

Ριγκατόνι με λαχανικά και αρωματική κρούστα στον φούρνο

Ριγκατόνι με λαχανικά και αρωματική κρούστα στον φούρνο

Υλικά

Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. ριγκατόνι

450 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους

2 μελιτζάνες φλάσκες (περ. 500 γρ.) κομμένες σε μεγάλους κύβους

2 κίτρινες ή κόκκινες στρογγυλές πιπεριές κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια

20 φρέσκα τοματίνια

1 κουτί τοματίνια στον χυμό τους

3 σκ. σκόρδο

3 κ.σ. κουκουνάρι

1 κ.γ. ρίγανη

1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1 φλ.τσ. φρέσκο βασιλικό

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ανάβουμε τον φούρνο στους 220ο C.

Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε μελιτζάνες και πιπεριές μαζί με τα τοματίνια, κομμένα στη μέση.

Καλό είναι να τοποθετήσουμε τα τοματίνια σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα αφαιρέσουμε εύκολα από το ταψί αν ψηθούν γρηγορότερα.

Πασπαλίζουμε με αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και τριμμένο σκόρδο και βάζουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 25'.

Βάζουμε το κουκουνάρι, τοn βασιλικό, τη μισή παρμεζάνα και μια σκελίδα σκόρδου στο μούλτι και χτυπάμε να πολτοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε τα τοματίνια του κουτιού με 1 κ.σ βασιλικό, 1 σκ.σκόρδο σε φετάκια, τη ρίγανη και 2-3 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για 10'.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε al dente.

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα ανακτεύουμε με τα λαχανικά και τους χυμούς που άφησαν στο ταψί, την κόκκινη σάλτσα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μείγμα κουκουναριού.

Μοιράζουμε επάνω ομοιόμορφα τα κομμάτια της μοτσαρέλας και βάζουμε στο φούρνο για 30' περίπου.

Αφήνουμε να σταθεί το φαγητό 10' πριν το σερβίρουμε.

Επίσης...

3 ιδέες για τέλειες πένες

Δοκιμάστε τις παρακάτω προτάσεις για νόστιμα πιάτα με πένες.

Ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Ήρθε η ώρα για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.