
Υλικά
Υλικά
600 γρ. μικρά, λευκά μανιτάρια
300 γρ. λευκό, ξηρό κρασί
160 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμό λεμονιού
1/2 φλ. τσ. μαϊντανό ή μυρώνια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ.σκόρδου σε φετάκια
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. σπόρους κόλιαντρου
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το κρασί, το λεμόνι, το θυμάρι, τον κόλιαντρο, αλάτι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα επί 15'-20'.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μανιτάρια: έχουμε διαλέξει πολύ φρέσκα, κρουστά, μικρά μανιτάρια.
Τα πλένουμε στα γρήγορα κάτω από τη βρύση και τα στεγνώνουμε αμέσως σε καθαρή πετσέτα.
Κόβουμε τα ποδαράκια τους.
Αν δεν είναι ακόμα η ώρα, τα βάζουμε σε μπολ και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ λεμόνι (διαφορετικά δεν χρειάζεται).
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν 10'.
Τ' αφήνουμε να κρυώσουν στη σάλτσα τους και τα σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σαν ορεκτικό.