Follow us

Βοδινή ουρά στην κατσαρόλα

Βοδινή ουρά στην κατσαρόλα

Υλικά

Υλικά

1.300 γρ. ουρά βοδινού, κομμένη σε κομμάτια

3 κ. σ. αλεύρι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3–4 κ. σ. ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβάκια

2 κλωνάρια σέλινο-σέλερι, κομμένα σε κομμάτια

4–5 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ή ½ κ. κ. ξερό

2 φύλλα δάφνη

300 ml κόκκινο ξηρό κρασί

500 ml ζωμό βοδινού

2 κ. σ. πελτέ ντομάτας

1 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε την ουρά και τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Αφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο από το παραπανίσιο λίπος της.

Βάζουμε το αλεύρι σε μια σακούλα κουζίνας και το ανακατεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι.

Βάζουμε μέσα τα μισά κομμάτια της ουράς και κουνάμε τη σακούλα για να τα αλευρώσουμε και να τα αλατοπιπερώσουμε.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια.

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε καλά τα κομμάτια της ουράς, σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά.

Ενδεχομένως να χρειαστεί να τα ροδίσουμε λίγα-λίγα ή να προσθέσουμε κι άλλο ελαιόλαδο, αν στεγνώσει τελείως το τηγάνι.

Βάζουμε τα ροδισμένα κομμάτια σε μια μαντεμένια κατσαρόλα, κατάλληλη και για το φούρνο και ρίχνουμε στο άδειο πια τηγάνι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντάς τα πότε-πότε, μέχρι να μαραθούν.

Αν χρειάζεται, πάλι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τα λαχανικά πάνω από την ουρά, προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη και τον πελτέ.

Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε την κατσαρόλα, σκεπασμένη με το καπάκι της, στη μεσαία σχάρα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψήνεται, σε προθερμασμένο στους 150ο C φούρνο, για 3 ώρες.

Μετά από 1 ½ ώρα ανοίγουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε και γυρνάμε τα κομμάτια της ουράς μες τη σάλτσα τους.

Μόλις περάσουν οι 3 ώρες, το κρέας θα πρέπει να φεύγει από τα κόκαλα και η σάλτσα να είναι πολύ πηχτή.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από το φούρνο, μεταφέρουμε την ουρά σε μια πιατέλα και την κρατάμε ζεστή.

Αφαιρούμε με την τρυπητή κουτάλα το επιπλέον λίπος από την επιφάνεια της σάλτσας και μοιράζουμε την ουρά στα πιάτα, ρίχνουμε από πάνω από το καθένα σάλτσα και το πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Σερβίρουμε την ουρά με βραστές πατάτες ή πουρέ ή και με φρέσκα λαχανικά, αν θέλουμε.

Θ.Τ.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.