Υλικά
10 φιλέτα τσιπούραςΥλικά
λίγα φύλλα μέντας για στόλισμα
(θα χρειαστεί κι ένα στρογγυλό τσέρκι)
Για τη μαρινάδα
10 γρ. σησαμέλαιο
30 γρ. τζίντζερ τριμμένο
180 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. σκορδόλαδο
180 γρ. χυμό λεμόνι
30 γρ. ταχίνι
200 γρ. καστανή ζάχαρη
120 γρ. μηλόξυδο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι εστραγκόν φρέσκο
ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τα ψάρια και τα αποδερματίζουμε.
Τα μαρινάρουμε με μηλόξυδο για 15 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν τα ψάρια.
(Η ποσότητα ξυδιού που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλυφθούν εντελώς τα ψάρια).Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα σκουπίζουμε, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι, το εστραγκόν και το ξύσμα λεμόνι.
Όταν ψηθούν τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το εστραγκόν και το ξύσμα λεμόνι.