Υλικά
Υλικά
Για τη γέμιση
600 γρ. παντζάρια ψημένα στο φούρνο
1 μεγάλη ρέβα βρασμένη στον ατμό
200 γρ. πατάτες βρασμένες στον ατμό
80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι μαλακό
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. παλαιωμένο πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα
1 αβγό
φρυγανιά τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι
2 αβγά
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
2-3 κ. κ. παπαρουνόσπορο
50 τριμμένη παρμεζάνα
Παρασκευή
Βάζουμε τα παντζάρια, τη ρέβα και τις πατάτες σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
Δουλεύουμε το μείγμα αυτό με το μαλακό βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε το αβγό, τα τριμμένα τυριά και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε και όση ποσότητα τριμμένης φρυγανιάς χρειάζεται για να μην είναι πολύ μαλακό το μείγμα. Ρίχνουμε το αλεύρι στον πάγκο εργασίας, σχηματίζουμε με το δάχτυλο μας ένα λακκάκι στο κέντρο του και σπάμε το αβγό.
Ζυμώνουμε το μείγμα και το πλάθουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακιά και λεία.
Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα.
Βάζουμε στο κέντρο του καθενός από λίγη γέμιση και τα κλείνουμε καλά, πιέζοντας με πιρούν τις άκρες να κολλήσουν.
Τα ρίχνουμε να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
Τα περιχύνουμε με ζεστό βούτυρο τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και με τον παπαρουνόσπορο.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Θ.Τ.