Υλικά
υλικά για 4 άτομα
800 γρ. κρέας από ελιά μοσχαρίσια
2 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
200 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
3 κ.σ. κουκουνάρι, ελαφρά καβουρδισμένο
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια (όπως για κεμπάπ).
Τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο με το βούτυρο ανακατεύοντας για 5' και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε το κρέας με νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 1 ώρα.
Κόβουμετα δαμάσκηνα στη μέση και τα προσθέτουμε στο μισομαγειρεμένο κρέας, μαζί με το μισό κουκουνάρι και το μέλι.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσει το κρέας, περίπου 30'.
Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με το υπόλοιπο κουκουνάρι και λίγο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο.