Follow us

Μοσχαράκι ταζίν με δαμάσκηνα

Μοσχαράκι ταζίν με δαμάσκηνα

Υλικά

υλικά για 4 άτομα

800 γρ. κρέας από ελιά μοσχαρίσια

2 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες

200 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

3 κ.σ. κουκουνάρι, ελαφρά καβουρδισμένο

1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

1 κ.γ. κανέλα τριμμένη

3 κ.σ. μέλι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

λίγο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια (όπως για κεμπάπ).

Τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο με το βούτυρο ανακατεύοντας για 5' και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε το κρέας με νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 1 ώρα.

Κόβουμετα δαμάσκηνα στη μέση και τα προσθέτουμε στο μισομαγειρεμένο κρέας, μαζί με το μισό κουκουνάρι και το μέλι.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μελώσει το κρέας, περίπου 30'.

Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με το υπόλοιπο κουκουνάρι και λίγο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.