Υλικά
300 γρ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες Υλικά
1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
1 πράσινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε πολύ λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
½ φλ. ηλιέλαιο
1 γεμάτη κ. σ. πάστα από πράσινο κάρυ
ξύσμα από ένα λάιμ
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
450 ml γάλα καρύδας
1 ½ φλ. ρύζι μπασμάτι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζετε το μπασμάτι σε μπολ με κρύο νερό για 1 ώρα.
Το ξεπλένετε πολλές φορές να φύγει το άμυλο, μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο όταν στο σουρώνουμε.
Το αφήνετε να στραγγίσει καλά.
Ρίχνετε τις πιπεριές και τα καρότα σε ζεματιστό νερό, αφήνετε για 5 λεπτά, ρίχνετε σε λεκάνη με κρύο νερό να σταματήσει ο βρασμός και αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και σωτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Προσθέτετε την πάστα κάρυ και συνεχίζετε το μαγείρεμα πάντα σε σιγανή φωτιά για 5 – 7 λεπτά.
Προσθέτετε το γάλα καρύδας, τις πιπεριές και τα καρότα, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 6- 8 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Προσθέτετε τις γαρίδες και μαγειρεύετε άλλα 2 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα λάιμ.
Βάζετε το ρύζι σε κατσαρόλα, προσθέτετε 3 φλ.
νερό και φέρνετε σε βρασμό.
Μαγειρεύετε για 5 λεπτά.
Αλατίζετε και σιγοβράζετε για άλλα 10 λεπτά, χωρίς καθόλου ανακάτεμα.
Κλείνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρετε το ρύζι με τη σάλτσα, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Α.Τ.