Υλικά
υλικά
150 γρ. αλεύρι
125ml γάλα πλήρες
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 σφιχτή ντομάτα
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 μελιτζάνα
1 μικρό κολοκυθάκι
80 ml ε.π. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. για το τηγάνι
μερικά φύλλα δυόσμου ή βασιλικού
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μια φόρμα μακρόστενη, αντικολλητική
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας: πλένουμε, κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ.
ή μικρότερα.
Τη ντομάτα την ξεφλουδίζουμε, κρατάμε μόνο τη σφιχτή σάρκα και την κόβουμε σε κυβάκια.
Ζεσταίνουμε σετηγάνι 2-3 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι 3'.
Προσθέτουμε τα σκληρά λαχανικά και ροδίζουμε για 3'-4'.
Τέλος, βάζουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε ακόμα 2' σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε σουρωτήρι, επάνω από ταψάκι και ανακατεύουμε με τα μυρωδικά κα μπόλικο πιπέρι.
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και το γάλα ζεσταμένο.
Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε προσεκτικά να απλωθούν ομοιόμορφα.
Βάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε επί 45'.
Περιμένουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.